V čom spočíva sila probiotík
Je naším záväzkom zlepšiť kvalitu života čo najväčšieho počtu ľudí. Skúmame, vyvíjame a vyrábame prémiové probiotické prípravky.
Sme odhodlaní neustále študovať úlohu mikrobiómu a probiotík v zdraví a chorobe. Náš výskum nám pomáha cielene vybrať najefektívnejšie baktérie pre špecifické indikácie a vyvinúť viackmeňové cielené alebo personalizované preparáty na konkrétne indikácie, ktoré najlepšie fungujú pre vás.
Samotný výber správnych probiotických kmeňov so správnymi vlastnosťami pre každú špecifickú indikáciu však nestačí na zabezpečenie úspechu probiotického prípravku. Kľúčovými technickými vlastnosťami kvalitného probiotického prípravku sú:
- stabilita,
- prežívanie v tráviacom trakte,
- metabolická aktivita,
Nemá zmysel užívať probiotický prípravok, keď väčšina baktérií pred konzumáciou zomrie, alebo keď baktérie prežijú, ale už nie sú aktívne.
Na zabezpečenie optimálnej probiotickej účinnosti používame novú technológiu Probioact®.
Čo je technológia PROBIOACT®?
Technológiu Probioact® používame v práškových formách personalizovaných a cielených probiotík. Aplikuje starostlivo vybrané zložky, ktoré podporujú životaschopnosť baktérií, a tým aj účinnosť a prémiovú kvalitu prípravku. Tieto zložky prispievajú k stabilite jednotlivých baktérií, ich prežívaniu v tráviacom trakte a metabolickej aktivite v mieste určenia.
Objavte probiotiká ošetrené PROBIOACT®
Stabilita
Probiotiká sú podľa definície živé mikroorganizmy, a preto je potrebné zabezpečiť počet životaschopných bakteriálnych buniek a udržať probiotické baktérie stabilné (nažive) až do konca ich trvanlivosti. V tradičných probiotických produktoch je veľké množstvo baktérií zabitých počas skladovateľnosti vystavením podmienkam prostredia, ako je voda, kyslík a teplota. Probioact® zvyšuje stabilitu našich personalizovaných a cielených probiotík a umožňuje skladovanie pri izbovej teplote. Takto zabezpečujeme počet buniek všetkých našich probiotík počas doby skladovateľnosti až 2 roky pri izbovej teplote. Technológia bola 5 rokov vyvíjaná a testovaná pred jej patentovaním.
My sme sa k nej dostali práve vďaka kontaktom z našej medzinárodnej vedeckej konferencie o probiotikách, prebiotikách a črevnom mikrobióme, ktorú organizujeme už 23 rokov.
Prežívanie v tráviacom trakte
Aby mohli probiotické baktérie uplatniť svoj priaznivý účinok, potrebujú prežiť aj prechod cez nepriateľské prostredie tráviaceho traktu. Schopnosť probiotických kmeňov prežiť pasáž tráviacim traktom možno pripísať najmä ich tolerancii voči kyselinám a iným tráviacim produktom. V tradičných probiotických produktoch je zabitý veľký počet životaschopných buniek v dôsledku nízkeho pH v žalúdku a tráviacich enzýmov a produktov v tráviacom trakte. Technológia Probioact® chráni baktérie v našich prémiových probiotických formuláciách pred týmito nepriateľskými podmienkami. Je to ako keby ste každú baktériu osobitne obliekli do skafandra a vyslali do vášho vnútorného vesmíru.
Tieto skafandre boli testované inštitútom lekárskej mikrobiológie MUMC (Maastricht University Medical Care) na modeli tráviaceho traktu. Tento model simuluje prechod cez tráviaci trakt a umožnil posúdiť prežívanie našich probiotických baktérií v prítomnosti zmien pH a produktov trávenia (pepsín, pankreatín a žlč). Testy ukázali, že technológia Probioact® zlepšila prežívanie našich probiotických kmeňov v tráviacom trakte, čím prispela k najvyššej účinnosti probiotík.
Metabolická aktivita
Produkcia mliečnych kyselín, bakteriocínov, mastných kyselín s krátkym reťazcom a ďalších metabolitov je jedným z mechanizmov účinku probiotík, ktorým blahodarne pôsobia na ľudské zdravie. Aby sme to dosiahli, potrebujeme v čreve probiotické baktérie nielen živé, ale musia byť aj metabolicky aktívne.
V bežných probiotikách v dôsledku špecifického ošetrenia(tyndalizácia), vystavenia určitým faktorom prostredia, alebo pridania nevhodnej zložky do prípravku, môžu byť probiotické baktérie poškodené alebo ovplyvnené takým spôsobom, že neprežijú, alebo ak prežijú, už nedosiahnu svoj plnú úroveň aktivity.
Produkcia kyselín, ako je kyselina mliečna, odráža metabolickú aktivitu probiotických baktérií. Čím viac kyseliny sa tvorí, tým sú baktérie aktívnejšie. Technológia Probioact® obsahuje špeciálne vybrané zložky na zvýšenie metabolickej aktivity našich probiotických baktérií. To nám umožňuje zabezpečiť, aby baktérie v našich personalizovaných a cielených probiotikách boli živé a aktívne.
Objavte probiotiká ošetrené PROBIOACT®
Zložky PROBIOACT®
Okrem výberu správnych bakteriálnych kmeňov so správnymi vlastnosťami pre každú špecifickú indikáciu pridávame do našich formulácií starostlivo vybrané zložky technológie Probioact®, aby sme zaistili optimálnu probiotickú účinnosť. Každý náš probiotický prípravok v práškovej forme obsahuje Probioact®.
Preto Probioact® je zložený tak, aby optimálne vyhovoval každému prípravku. Vďaka technológii Probioact® si môžete byť úplne istí, že naše personalizované a cielené probiotiká vám prinášajú to, čo sľubujeme.
Technológia Probioact®, je jedinečná a naše probiotiká vďaka nej vynikajú nad ostatnými. Ukazuje, za čím si ako spoločnosť stojíme.
Bakteriálne kmene do našich prípravkov vyberáme buď cielene na konkrétne indikácie, alebo personalizovane na základe analýzy mikrobiómu a zdravotej anamnézy konkrétneho človeka. Pri výbere kmeňov vychádzame vždy z vedeckých a dôkazov a klinických štúdií. Technológia prípravy probiotík je však rovnako dôležitá. Nestačí totiž len vybrať tých správnych kozmonautov. Musíte ich aj správne vybaviť a účinne ochrániť na ich misii tak, aby dokázali plniť svoje konkrétne úlohy.
Technológiu Probioact® využívame v našich cielených probiotikách ALLERGIC+ pre alergikov, astmatikov a ekzematikov. Využívame ju aj vo vylepšených Personalizovaných probiotikách iProbio 2.0 novej generácie.
Váš tím iProbio
Objavte probiotiká ošetrené PROBIOACT®